Яйца в тесто
25 Февруари 2014
8070
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в хладката вода и се замесва не много меко тесто. Оставя се да втаса. Щом втаса, се премесва и се разделя на 4 топчета. Всяко се разтегля на елипса. Върху елипсите се поставя по малко настъргано сирене и парченце масло. Краищата на тестото се повдигат и прихлупват, така че да се получи нещо като лодка с отвор в средата. В отвора се счупва по 1 яйце. Лодките се оставят да втасат повторно и се пекат на 180-200 градуса в предварително загрята фурна.
Забележка:
Мерителната чаша е от 200 мл.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари