Яйца в тесто
26 Декември 2014
7420
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтворете маята и омесете не много меко тесто. Оставете го да почива и да втаса. (Количеството на брашното зависи и от самото брашно)
Когато втаса, премесете и разделете на четири топки, които разтеглете под формата на елипса. Върху така получените форми поставете от настърганото сирене, върху него поставете малко маргарин. Повдигнете краищата на тестото и ги сгънете - ще получите форма подобна на лодка. Счупете в средата по едно яйце. Оставете тестото още малко да втаса и печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна.
ЗАБЕЛЕЖКА: Мерителната чаша е от 200 мл
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари