9 яйца
700 гр. картофи
50 гр. настърган пармезан (кашкавал)
40 гр. брашно
1 с.л. сусамово семе
60 гр. галета
50 гр. заквасена сметана
1 щипка уасаби
индийско орехче
зехтин
сол
черен пипер
8 от яйцата се варят за 9 минути, след което се поставят под студена вода, за да истинат, и се обелват. Картофите също се сваряват и се пасират. Към тях се прибавят настърганият пармезан, останалото 1 яйце, брашното, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. Сместа се разбърква и се разстила върху дланта. Отгоре се поставя 1 сварено яйце и се обвива с картофеното тесто. Така забуленото яйце се овалва в галетата и сусама. Яйцата се изпържват в сгорещен зехтин. Сервират се със заквасена сметана, към която е добавено малко уасаби.