Много вкусни ястия включват пържене на храни в панировка - смес от яйца и брашно с добавяне на всякакви други съставки. Така че, трудно е да си представим пържени кюфтета или рибно филе без хрупкава златиста коричка.
Тестото се смесва на течна основа, независимо дали е вода, мляко, вино, бира, сок или други неочаквани течности. Например, много готвачи препоръчват използването на газирана вода и дори водка. А при пържене на десерти, панировката да бъде плодов мус или със сладка алкохолна тинктура.
Каква е тайната на приготвянето на хрупкава панировка? Нека да разберем сега
Разбъркайте всички съставки до гладкост. Разбийте белтъка и жълтъка отделно, добавете белтъците непосредствено преди началото на пърженето.
При газирана вода панировката е по-въздушна.
Ако е възможно, пригответе тестото предварително, за предпочитане час преди пържене.
Съотношението на панировката към продуктите, които ще слагате в него е 1: 1.
Най-елементарната панировка, подходяща за всеки продукт, е брашно, смесено с яйце, но ние ще ви дадем няколко разновидностти, с които определено всяко ястие ще стане божествено.
0,5 л вода
125 г брашно
4 яйца
1 супена лъжица растително масло
сол на вкус
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци, изпратете ги в хладилника. Разбийте жълтъците, добавете вода и олио. Бавно добавете брашното, като разбърквате сместа с размах. Разбийте белтъците с щипка сол до пяна, въведете след това останалата част от сместа.
4 супени лъжици брашно
3 супени лъжици майонеза
4 яйца
100 г кашкавал
сол на вкус
Смесете настърганият кашкавал с майонеза и добавете тази маса към сместа от други продукти, пригответе като класическия тип
Това са рецептите за панировка, в която винаги можете да добавите други компоненти по ваш вкус. Не забравяйте да запазите статията в отметки, така че в подходящия момент информацията да бъде пред вас!