Днешният сладкиш, който сме избрали спеециално за вас е без захар, кисело и прясно мляко и се приготвя в тиган .
Умението да се правят сладкиши не се отдава на много доамкини, а на тези, които знаят как да ги пекат, понякога им е писнало да се занимават с тесто и фурни. Редакторите ни, затова се спряха на днешната рецепта, за да ви кажат как да си направите сладкиш в тиган, ако нямате фурна.
СЪСТАВКИТЕ
6 супени лъжици грис
7 яйца
5 супени лъжици мед
3 супени лъжици растително масло
10 г бакпулвер
1 щипка сол
ПОДГОТОВКА
Разбийте добре яйцата. Не се учудвайте, че има толкова много яйца, тъй като те са в основата на целия пай.
Добавете грис към яйцата и разбъркайте добре. Препоръчително е грисът да се запари за 5 минути.
Добавете растително масло към гриса, щипка сол. Разбъркайте добре. Загрейте тигана с растително масло. Докато тиганът се загрява, изсипете бакпулвера в тестото и смесете
В предварително загрят тиган запържете сладкишът до златисто- кафяво на среден огън под капак за 5 минути. След това обърнете пая и запържете още 3 минути.
Сложете сладкишът в чиния и го полейте с мед.
Толкова е мек и вкусени, че навярно един няма да ви стигне. Ако нямате грис под ръка, тогава можете да го замените с брашно и да добавите 1 ч.л. нишесте. В този случай няма да е толкова ефирен, но все пак вкусен. Можете също да намажете със сироп или сладко.