Яйца на очи в палачинки
17 Март 2014
10841
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Смесете брашното, захарта, солта, млякото, разтопеното масло и четирите яйца. С миксер разбийте няколко минути.
Намажете тиган за палачинки с масло и го сложете на умерен огън. От тестото изпържете палачинки.
Междувременно загрейте фурната на 175 градуса. Подредете палачинките върху тава, покрита с хартия за печене.
Във всяка палачинка поставете парче шунка и внимателно счупете по едно яйце в средата. Сгънете ръбовете на палачинките, така че да се оформи квадрат, но без да покрива яйцето. Посолете и поръсете с черен пипер. Печете около 12 минути в загрятата фурна.
Украсете с пресен нарязан магданоз и поднесете веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари