Яйца по лионски
14 Февруари 2014
13771
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата се сваряват и се обелват. Разрязват се по дължина на половина и жълтъците се изваждат. Вратът се накълцва на ситно. Смесват се жълтъците, сметаната, майонезата, пармезанът, нарязаният врат и подправки на вкус. С приготвената смес се напълват белтъците и се слагат в хладилника.
В малка тенджерта се стопява маслото, добавя се брашното и се запържва леко. При постоянно бъркане се долива млякото и щом сместа се сгъсти и стане гладка, се добавя настърганият кашкавал. Овкусява се с подправки по желание и се разбърква добре.
Яйцата се изваждат от хладилника, щом плънката се повтвърди, и се поднасят залети с бешамеловия сос. Поръсват се с малко червен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари