Яйца по панагюрски

вход през zajenata.bg
Яйца по панагюрски
admin
Добавена от: admin
80435
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 яйца
100 г. краве масло
500 г. кисело мляко
150 г. сирене
1 с.л. оцет
чесън
червен пипер
сол

Време: 30 минути

Във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода се пускат яйцата едно по едно (от ниско много внимателно) и се варят, докато белтъкът побелее.
Към киселото мляко се прибавя счуканият чесън, сол и настърганото сирене, разбъркват се и се разпределят в чиниите. Отгоре се поставят забулените яйца.
Посоляват се с червен пипер и се поливат със запърженото масло.
Ястието се сервира веднага след приготвянето му.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft