Само ЯЙЦА + МЛЯКО: едвам устискваме да изстине и го нападаме! Такава вкусотия няма в сладкарницата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само ЯЙЦА + МЛЯКО: едвам устискваме да изстине и го нападаме! Такава вкусотия няма в сладкарницата:
Само ЯЙЦА + МЛЯКО: едвам устискваме да изстине и го нападаме! Такава вкусотия няма в сладкарницата:
134735
Само ЯЙЦА + МЛЯКО: едвам устискваме да изстине и го нападаме! Такава вкусотия няма в сладкарницата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате яйца и мляко, направете този оригинален и лесен сладкиш - най-вкусното нещо, което съм опитвала. След като изстине, кората може да се напълни със солена или сладка плънка и плодове, след което да се завие на руло. Страхотно за закуска или лек десерт.

яйчено руло

Направих го под формата на яйчено руло за закуска и това беше най-добрата закуска, която сме яли. Веднага изпекох втора кора, този път ще я напълним по предложението от рецептата със смес от крема сирене с малко плодове, а може и само с крем-пудинг.

Ето какво ви трябва:

Въздушно яйчено руло

Продукти (за тестото): 

3 яйца

400 мл мляко

200 г брашно

1/4 ч.л сол

20 мл разтопено масло (или олио)

Плънка (предложение 1): 

250 г крема сирене

заквасена сметана 50 г

50 г пудра захар

горски плодове

(Предложение 2):

ванилов пудинг

горски плодове

(Предложение 3):

Нутела или шоколадов пудинг с комбинация от банани, настъргани лешници и бита сметана.

(Предложение 4 - солен вариант): крема сирене, листа шунка и кашкавал, заквасена сметана

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте три яйца с малко сол (щипка или 1/4 чаена лъжичка) с помощта на вилица или бъркалка. След това започнете да добавяте половината от общото мляко, около 200-250 мл мляко. И яйцата, и млякото трябва да са на стайна температура.

разбити яйца

яйца и мляко

Разбъркайте добре до гладкост, след което добавете брашното. Разбийте, докато съставките се комбинират напълно и се получи гладка, гладка смес без бучки (като гъста смес за палачинки). След това добавете останалото мляко, след което разбъркайте отново.

тесто за палачинки

Накрая добавете разтопеното масло/олио, разбъркайте, за да се включи и вашата смес е готова. 

тесто с масло

Вземете тава за фурна с размери 40х35 см, след което я покрийте с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

тесто за руло

Когато се изпече, извадете го от тавата за хартия, обърнете го и отстранете хартията. Оставете да изстине. През това време пригответе пълнеж по ваш вкус и може просто да го намажете със сладко, нутела, малко сирене...

кора за руло

След като навиете рулото го оставете да изстине в хладилник за половин час, а след това го украсете отгоре по ваш вкус, като може просто да се поръси с пудра захар. 

руло с крема сирене

навито руло

Да ви е сладко!

руло с плодове

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft