Ако обичате бързите рецепти, то тези питки с царевично брашно и кашкавал са точно за вас! Какво е толкова специалното ли? Ами те отлично заместват хляба и могат да се похапват самостоятелно или пък като добавка към супи, яхнии, дори с кафе и чай. Те са удивително вкусни и подобряват всяко ястие, към което ще бъдат поднесени. Най-добре е да се хапват, докато са още горещи, защото тогава кашкавалът вътре в тях се топи, а отвън са покрити с хрупкава коричка .
Продукти:
- 200 гр.твърд или полутвърд кашкавал (може и сирене )
- 300 гр. царевично брашно
- 200 мл газирана вода
- 1 скилидка чесън
- 1 яйце
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
Разбийте яйцето и добавете содата към него, след това постепенно объркайте брашното, смесено с бакпулвера. Бъркайте, докато се получи гъсто тесто.
Сега вземете ренде и настържете кашкавала върху него, като го изсипвате директно в тестото. Добавете намачканата скилидка чесън и разбъркайте всичко, така че да не се образуват бучки.
Разтопете маслото в тиган, оформете плоски питки от тестото и ги изпечете на слаб огън, покривайки тигана с капак. Резултатът ще ви изненада! Царевичните питки с кашкавал са толкова вкусни, че ще си оближете пръстите!