Яйчалник - върхът на закуските от бабино време! Мекичко, вкусничко и засищащо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Яйчалник - върхът на закуските от бабино време! Мекичко, вкусничко и засищащо:
Яйчалник - върхът на закуските от бабино време! Мекичко, вкусничко и засищащо:
48298
Яйчалник - върхът на закуските от бабино време! Мекичко, вкусничко и засищащо:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно никога не сте чували за яйчалник - най-вкусното ястие от бабино време. По своята същност то представлява  препечена юфка с яйца и мляко .

Приготвя се много лесно, а е чудесна алтернатива на баниците, тутманиците и милинките, с които сме свикнали.

Яйчалник

Продукти:

500 г юфка

500 мл прясно мляко

5 яйца

щипка сол

олио

Приготвяне: 

Сложете юфката в тава с малко олио, в предварително загрята фурна, и изпечете до зачервяване.

През това време разбийте яйцата с млякото и солта.

печена юфка с мляко

Изпечените кори се заливат със сместа от яйца и мляко. 

яйчалник рецепта

Печете около 30 минути. По желание към сместа може да се добави сирене. 

печен яйчалник

Да ви е сладко!

яйчалник

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft