Яйчалник - върхът на закуските от бабино време! Мекичко, вкусничко и засищащо:
10 Ноември 2021
48290
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурно никога не сте чували за яйчалник - най-вкусното ястие от бабино време. По своята същност то представлява препечена юфка с яйца и мляко .
Приготвя се много лесно, а е чудесна алтернатива на баниците, тутманиците и милинките, с които сме свикнали.
Яйчалник
Продукти:
500 г юфка
500 мл прясно мляко
5 яйца
щипка сол
олио
Приготвяне:
Сложете юфката в тава с малко олио, в предварително загрята фурна, и изпечете до зачервяване.
През това време разбийте яйцата с млякото и солта.
Изпечените кори се заливат със сместа от яйца и мляко.
Печете около 30 минути. По желание към сместа може да се добави сирене.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари