Японски пухкав кекс за нула време- малко съставки, божествен вкус и елементарно приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Японски пухкав кекс за нула време- малко съставки, божествен вкус и елементарно приготвяне
85070
Снимков материал: pixabay.com
Японски пухкав кекс за нула време- малко съставки, божествен вкус и елементарно приготвяне

Яйчният пай Castella е популярен японски десерт , спечелил световна слава, а при нас е по- известен като пандишпан. Ефирното лакомство се приготвя в производствен мащаб и се изнася в различни страни по света. Блатовете за торта станаха особено популярни в Тайван. Именно там започнаха да го правят по свой собствен начин, но не по-лоши варианти от оригинала.

За да направите десерт, е важно да запомните няколко важни нюанса. Първо, количеството на съставките директно зависи от размера на формата. В нашия случай ни трябва квадратна 18 см форма за печене. На второ място, яйченият пай се пече на ниска температура на водна баня точно във фурната. Необичайно, нали?

 

Съставки

Пшенично брашно 100 g

Масло 100 g

Мляко 100 мл

Захар 100 g

Яйце 6 бр.

Екстракт от ванилия на вкус

 

Подготовка

Отделете белтъците от жълтъците. Пресейте брашно. След това комбинирайте млякото и маслото в тенджера.
Разтопете съставките на слаб огън. След това изсипете горещата смес в брашното и разбъркайте добре. Добавете един по един жълтъците.


След това добавете течния екстракт от ванилия към тестото на вкус. Разбийте белтъците със захарта до гъста пяна. След това изсипете останалото тесто в белтъците


Разбъркайте сместа внимателно. В същото време разбъркайте тестото по посока на часовниковата стрелка и преместете после обратно на часовниковата стрелка. 


Увийте квадратна форма за печене отвън със стреч фолио. След това вътре сложете хартия за печене. Покрийте вътрешността с дебел пергамент.


Изсипете тестото във форма и изгладете повърхността. Поставете тавата с тесто в друга по-голяма тава. Напълнете  с гореща вода най-малко 80 градуса.


Поставете пандишпана да се пече на водна баня във фурната за 65-70 минути при 150 градуса. 

Тайванският яйчен пай Castella е готов. Сервирайте десерта, като го нарежете на правоъгълни порции. Можете също така да намажете лакомството с домашен маслен крем или сладко, или пък да използвате за приготвяне на торта. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft