Изключително лесно за приготвяне и оригинално картофено ястие - това са Японските пържени картофки по днешната ни рецепта. Ще го оценят както любителите на Макдоналдс, така и тези, които предпочитат чипс или пържени картофи . Допълнителен плюс е, че можете да приготвите хрупкавата вкусотия от остатъците от картофено пюре. Ето лесната японска рецепта за пържени картофи - хрупкави картофени пръчици :
Японски пържени картофи
Съставки:
картофи - 450 г
смлян черен пипер - 1/4 ч.л.
сол - 1/4 чаена лъжичка
царевично нишесте - 30 гр.
сусам
растително масло без мирис - за пържене
Приготвяне:
Намачкайте сварените картофи, след това добавете сол, черен пипер, нишесте и омесете до гладкост. В резултат ще получите мека компактна маса.
Оформете картофено тесто на тънки "саламчета" и веднага ги оваляйте в сусам.
Броят на сусамовите рулца и тяхната дължина зависят от размера на избрания тиган.
Напълнете тигана с достатъчно олио и го загрейте. След това на партиди подредете пръчиците в тигана и запържете от всички страни до златисто кафяво.
Поставете готовите картофени пръчици върху хартиена кърпа, за да се отървете от излишното олио, и след това сервирайте.
Такива картофи вървят чудесно с кетчуп. Можете също да ги сервирате с различни сосове и дресинги.
Да ви е сладко!