Искате ли да приготвите лесен десерт, който е толкова вкусен, че ще бъдете горди от себе си,за това което сте направили?
Японския суфле чизкейк е правилното нещо за вас.
Ще ви бъдат необходими само три съставки за тази торта, която е наистина лесна за правене. За около един час ще имате готов чудесен десерт. Просто следвайте инструкциите.
Съставки:
3 яйца
120 грама бял шоколад (също може да използвате тъмен шоколад като здравословна алтернатива)
120 грама безсолно крема сирене (стайна температура)
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците и жълтъците от яйцата. Белтъците оставете в хладилника и включете фурната на 170 градуса. Разстопете белия шоколад на пара. След като го охладите, поставете крема сиренето. След това добавете жълтъците и ги разбъркайте с шпатула. Извадете белтъците от хладилника и разбийте докато не получите хубава пяна.
Смесете с пластмасова шпатула крем сиренето и шоколада с разбитите белтъци. (Вижте видеото)
Сложете малко масло в тавата за печене с 15 см диаметър и излейте сместа.
Внимавайте тортата да не се счупи по време на печенето.
Поставете в голяма тава малко топла вода и поставете тавата със сместа в нея. Печете 15 минути на 170 градуса, след това 15 минути на 160 градуса. Изключете фурната и оставете тортата вътре още 15 минути.
Извадете тортата от фурната и оставете да се охлади напълно. Поръсете я с пудра захар.
Приятен апетит!