100 гр. крема сирене (тип Филаделфия)
25 гр. масло
50 гр. гъста сметана
1/2 ч.л. лимонова кора
1/2 ч.л. лимонов сок
40 гр. брашно
50 гр. жълтък
100 гр. белтък
1/8 ч.л. сол
1/4 ч.л. кремотартар (или друг втвърдител за белтъците)
50 гр. захар
сладко от къпини - за намазване
Разтопете крема сиренето на водна баня, докато омекне и стане гладко, без бучки. Прибавете маслото и сметаната и разбъркайте добре. Добавете лимоновата кора и сок. Пресейте брашното в сместа с крема сиренето и бъркайте, докато се усвои брашното. Прибавете постепенно жълтъците. Оставете настрана. С миксер разбийте белтъците със солта и кремотартара. Добавяйте постепенно захарта и разбивайте, докато се оформят твърди връхчета. Прибавете белтъчния сняг към сместа с крема сиренето. Прехвърлете в тавичка за печене (с диаметър около 18 см.). Сложете тавичката в по-голяма тава и налейте около 2 с.л. вода в голямата тава - за водна баня. Изпечете на загрята фурна на 175 градуса за около 50 минути. Охладения чийзкейк намажете с леко загрятото (за да се втечни) къпиново сладко.