ярешко месо - 1 кг, без кост
лук - 2 - 3 глави кромид
гъби - 400 - 500 г
домати - 2 - 3 броя зрели
чушки - 3 - 4 броя, по - малки
мазнина - 3/4 ч.ч.
ориз - 1/2 ч.ч. (100 г)
червен пипер - 1 ч.л.
вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
сол
черен пипер
магданоз - 1 връзка
Нарежете месото на парчета и го запържете леко в 2-3 с.л. от мазнината. Извадете го и в същата мазнина запържете леко ситно нарязания лук. Прибавете част от ситно нарязаните червени домати и червения пипер. Върнете месото, посолете и долейте гореща вода и виното. Оставя се да заври и се прибавят гъбите, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички или цели.
Щом месото и гъбите омекнат, прибавете останалата мазнина и изчистения и измит ориз. Прехвърлете всичко в гювеч, покрийте го и сложете да се пече.
Малко преди да го извадите от фурната, добавете останалите нарязани домати, разбъркайте с голяма лъжица и доопечете за още 10-15 минути. Готовият гювеч поръсете със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.