Ястията, които в никакъв случай НЕ трябва да си поръчвате в ресторантите- определено много ще се прецакате, ако го направите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ястията, които в никакъв случай НЕ трябва да си поръчвате в ресторантите- определено много ще се прецакате, ако го направите!
16168
Източник: profit.bg/
Снимков материал: pixabay.com
Ястията, които в никакъв случай НЕ трябва да си поръчвате в ресторантите- определено много ще се прецакате, ако го направите!

Какво не трябва да си поръчваме в ресторантите? Ето съветите на клиентите:

 

Салата айсберг

Салатата айсберг е една от най-големите измами в индустрията. Тя е почти 98% вода, освен това в гънките й обикновено се крият бактерии и микроби.

Даже и ако ресторантите все пак решат да я измият.

 

Най-продаваното

Може би си мислите, че най-продаваните артикули имат висок оборот. Но за да се справят с търсенето, ресторантите ги приготвят авансово в големи количества, което дава време в тези храни да се развият бактерии от хранителен произход.

 

 Вода в чаша

Един от най-опасните елементи в ресторантите е водата. Настоявайте за бутилирана, а не за вода, която ще ви донесат в чаша или гарафа. И нека, по възможност, бутилката да е стъклена, тъй като при неправилно съхранение от пластмасовите проникват вредни вещества във водата.

 

Безплатните предястия

Това са например ядки или соленки, които се сервират съвместно с напитките. И тъй като са безплатни, най-често няма нова порция за всеки нов клиент. Това е като да ядете от ръката на непознат. В края на работното време те са връщани обратно в съд, откъдето се изсипват по чиниите отново на следващия ден.

 

Месо с кокал

Парчетата месо с кости са по-трудни за готвене и обичайно са хрупкави отвън и сурови отвътре. За разлика от недопеченото говеждо, полусуровото свинско и пилешко месо са извънредно опасни и могат да причинят заболявания от хранителен произход. Имайте предвид и факта порцията с кокали съдържа по-малко месо.

 

Промоции със сос

За да избегнат изчерпване на продуктите, ресторантите често поръчват повече храна, отколкото им е нужна. В края на деня останалото от предния ден се превръща в утрешна промоция, прикрита със сос. Сосовете прикриват истинския вкус на продуктите, предупреждават готвачите. Бъдете предпазливи с месо, който е задушено и приготвено в тестени изделия, яхния или супа.

 

Руло Стефани

Първо, често се прави от нискокачествено месо, но ресторантите смятат, че ако го удавят в доста сос и подправки, няма да забележите. За да привлекат клиентите, доста ресторанти ползват думи като "домашен", "домашно приготвена", че даже вмъкват и майката в рекламата. Не обиждаме майка ви, просто ви съветваме да поръчвате пържола.

 

Морски дарове от тук - от там

С изключение, ако ресторантът не е известен със своите морски дарове, няма гаранция, че ще получите това, което е в менюто. В кухнята могат да сменяте рибата ви с по-евтина, а това е често прилаган трик и от дистрибуторите.

 

Гурме кухня

Когато ресторантът работи с продукти в малки количества, като да речем масло от трюфели, гъши дроб и други, доста клиенти вярват, че получават гурме вкус на сравнително ниска цена. Повечето масла от трюфел обаче са създадени чрез смесване на зехтин с химически аромати. Маслото от този вид гъби е една от осемте най-надценени съставки – то е скъпо, но е направено от евтини продукти.

 

Сладолед

Освен ако не е с екзотичен вкус, не е добра идея да поръчвате сладолед в ресторанта. Можете да го купите и от магазина за по-малко пари.

 

 Пилешко

Бъдете смели. Не си поръчвайте пилешко, което най-вероятно често приготвяте вкъщи. Пица извън пицарията Пицата е златна мина за ресторантите: евтини съставки и големи надценки. Така че поръчването на пица в ресторант, който не е пицария, е загуба на пари и домати. Навярно ще получите замразена пица, продадена с 300% надценка.

 

Пица извън пицарията

Пицата е златна мина за ресторантите: евтини съставки и големи надценки. Така че поръчването на пица в ресторант, който не е пицария, е загуба на пари и домати. Вероятно ще получите замразена пица, продадена с 300% надценка.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft