Трябва да признаем, че това е много интересна идея. Питателна телешка яхния , поднесена в пръстен от варен ориз - едновременно основно и гарнитура, а визията е много оригинална! За вкуса да не говорим - уханна домашна гозба, която може да съблазни дори най-върлия привърженик на диетите! Ето необходимите продукти за тази яхния Вулкан :
Яхния Вулкан
Продукти за ориза:
1 чаша ориз
1 супена лъжица масло
подправки на вкус
Продукти за яхнията:
600 г телешко
1 глава лук
малко грах по желание
малко моркови
подправки по желание
500 мл доматен сос
Приготвяне:
Измийте ориза и го сварете според инструкциите на опаковката за 10 минути. След като се свари, добавете 1 супена лъжица масло и подправки по желание. Можете да приготвите ориза и по ваша рецепта.
За да оформите вулкана, ви трябват един малък и един голям кръгъл съд. Намажете по-голямата купа отвътре с масло, а по-малката - отвън. Поставете по-малкия съд в по-големия.
В празнината между тях се поставя оризът, притиска се малко отгоре с лъжица, след което се покрива с по-голяма чиния и се обръщат съдовете, след което внимателно се изваждат. Изчакайте ориза да изстине, след което с черпак бавно налейте горещата яхния в така оформения "вулкан".
Задушете лука в малко олио, добавете месото и щом побелее, добавете 1-2 чаши гореща вода. Добавете морковите и граха и задушавайте около 30 минути.