Яхния от грах с наденица
22 Декември 2011
35499
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът и морковът се режат на кубчета и се запържват в олиото за 2 минути. Добавят се чесънът, нарязан на шайби, сол, черен пипер, червеният пипер и наситненият копър.
Слагат се грахът и доматите, нарязани на кубчета, и се наливат около 500 мл вода.
Всичко се вари 25 минути на слаб огън, докато зеленчуците станат готови. Ако е нужно, се долива още вода и се оставя да ври до готовност. Брашното се размива с 2–3 с. л. вода и се добавя, за да се сгъсти сместа.
Наденицата се нарязва на шайби, запича се на тиган и се добавя към граха.
Ястието се сервира украсено с копър.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари