Яхния от гъби със сос Бешамел
22 Декември 2011
28867
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
гъби - 300 г пресни
моркови - 2 броя
лук - 1 глава
черен пипер - 15 зърна
брашно - 3 с.л.
масло - 4-5 с.л.
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1 ч.ч.
сол - на вкус
Почистете гъбите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода заедно с настърганите на ренде моркови, нарязаната глава лук и зърната черен пипер. Бульонът на сварените зеленчуци се отделя, махат се зърната черен пипер.
В отделен съд се запържват 3 равни лъжици брашно заедно с маслото и се разрежда на умерено гъст сос с гъбения бульон. Прибавете 2 яйца, разбити с киселото мляко, както и отцедените гъби, лук и моркови.
Оставете ястието да ври на умерен огън за още 4 минути, като непрекъснато бъркате, за да не се пресекат яйцата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари