Яхния от дробчета с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Яхния от дробчета с гъби
Яхния от дробчета с гъби
admin
Добавена от: admin
18404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г пилешки дробчета
250 г мариновани гъби печурки от консерва
1 ч. ч. бяло вино
30 г краве масло
5 суп. лъж. олио
1 суп. лъж. галета
3-4 резенчета лимон
черен пипер
сол
магданоз
1/2 ч. ч. прясно мляко
120 г изцедено кисело мляко или една каф. чаша сметана 

Дробчетата се почистват от ципите и се накисват за половин час в смес от 1/2 ч. ч студена вода и 1/2 ч. ч. прясно мляко. След това се измиват със студена вода и се подсушават.
В дълбок тиган се сгорещява олиото и се изсипват дробчетата, за да се запържат леко, като се разбъркват постоянно. Прибавя се половината вино и дробчетата се задушават за около 10 минути. Прибавят се гъбите и се задушава за още около 5-6 минути. Към задушеното ястие се добавят кравето масло, киселото мляко (сметаната), разбъркано с 1 с.л. галета и останалото вино.
Яхнията се разбърква добре, овкусява се с черния пипер и сол на вкус.
Поднася се гарнирана с резенчетата лимон и поръсена със ситно нарязания магданоз.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft