зелен фасул - 1 кг
лук - 2 глави
чушки - 3-4 пиперки
чесън - 2 глави, големи
сол
червен пипер - 1 ч.л.
олио - 1 ч.ч.
прясно мляко - 1 ч.ч.
домати - 2-3 броя, зрели
магданоз - 1/2 връзка
копър - 1/2 връзка
Почистете и измийте зеления фасул и го нарежете. Нарежете на ситно лука и пиперките а скилидките чесън на половинки. Овкусете със сол, червен пипер и разбъркайте.
Наредете фасула на 2-3 пласта в тенджера или гърне, като между тях разпределете от зеленчуковата смес с подправките. Залейте яхнията с непълна чаша олио, 1 ч.ч. гореща вода и го сложете да ври умерен огън.
Когато фасулът започне да омеква, долейте чаша прясно мляко. Щом ястието остане с малко сос, прибавете 2-3 червени нарязани на дребно домата и наситнените магданоз и копър. Объркайте и оставете яхнията да се довари.