Яхния от пиле с ориз и зеленчуци
22 Август 2013
53724
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете за около 30 мин. почистеното, измито и нарязано на порции пиле заедно с едната глава лук и единия морков в леко подсолена вода. Задушете в мазнината ситно нарязаните лук и моркови, добавете доматите, обелени и нарязани на дребно, чушките, също нарязани на дребно, брашното и изчистения и измит ориз. Залейте с пилешкия бульон и оставете да се варят на умерен огън, докато напълно омекнат зеленчуците. Пуснете месото и магданоза, нарязан на ситно. Оставете ястието да поври още десетина минути и го отстранете от огъня.
По желание може да поднесете веднага или пък да дозапечете в тавичка, докато пилето хване приятна коричка. Може и да поръсите с настърган кашкавал, така че да се разтопи приятно при запичането.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари