3 бр.свински сърца
2-3 глави лук
200 гр. гъби
1/2 чаша червено вино
чубрица
черен пипер
сол
магданоз
за гарнитура - сварен ориз
Сърцата се измиват добре под течаща вода и се нарязват на кубчета (2х2 см), като се отстраняват всички жилки и мазнини. В тиган се сгорещяват няколко лъжици олио и се слагат нарязаните сърца да се пържат. Задушават се на среден огън, докато изври всичкият сок, който пуснат. Лукът и гъбите се нарязват на едро и се добавят при вече леко запържените сърца. След като омекнат, ястието се подправя с чубрица, пипер и сол, и се залива с виното. Оставя се за минутка да поври, а след това огънят се намалява и съдът се похлупва с капак. Достатъчни са 15 минути гозбата да покъкри и е готово. Наръсва се обилно с нарязан магданоз. Поднася се върху канапе от сварен бял ориз.