2 водни чаши фасул или нахут
400 гр. телешко месо (без кости)
1 супена лъжица доматена салца или 2-3 домата
2 глави лук
3 супени лъжици олио
1 телешки бульон
1 чаена лъжица червен пипер
сол
джоджен
черен пипер
Фасулът /нахутът/ се поставят във вода от вечерта. На другия ден водата се сменя и се сварява / може и в тенджера под налягане, става по-бързо /. В отделен съд се слага мазнината и за около 10 минути се запържва месото, което предварително сме нарязали на малки парчета. Месото се изважда и в същата мазнина се задушава лука. След това се прибавят доматите, червения и черния пипер, солта, половин чаша вода. След като сместа заври се прибавя месото и вече сварения фасул / нахут/, ако е необходимо се долива вода, колкото да покрие сместа. Вари се на слаб огън около 20 мин., след което се поставя джоджена.