Яхния със свинско и праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Яхния със свинско и праз
Яхния със свинско и праз
admin
Добавена от: admin
21185
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско месо, нарязано на малки кубчета
5 стръка праз, ситно нарязани
3 домата, настъргани (или 1 консерва домати)
3 люти чушлета, сухи, нарязани на парчета
3 зелени чушки, нарязани на парчета
сол и черен пипер

Загрейте фурната на 200 градуса. Месото нарежетео на парчета и подправете със сол и черен пипер. В тиган поставете малко олио да се загрее. В загрятото олио сложете парчетата месо да запържат добре от всички страни. Пържете около 15 минути, докато хванат цвят, като от време на време разбърквате. Когато месото се зачерви, го извадете от тигана. В същата мазнина поставете да се запържи и ситно нарязания праз, за около 10 минути. Посолете и добавете нарязаните на парчета чушки. След десет минути върнете месото в тигана, сложете доматите и разбъркайте всичко хубаво отново. Задуашвайте около 15 минути на среден огън, докато се смесят добре вкусовете на всички съставки. Сместа прехвърлете в тава за печене и сложете да се пече в топлата фурна около 30 минути, т.е. докато месото омекне добре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft