Яхния с кестени

вход през zajenata.bg
Яхния с кестени
admin
Добавена от: admin
17412
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 кг. свинско месо (може да използвате и пилешко, телешко)
1 кг. кестени 
3 глави лук 
3 скилидки чесън 
3 домата 
100 мл. сухо червено вино 
сол и черен пипер
олио
 

Измийте добре месото и го нарежете на хапки. Лука нарежете на кубчета, а чесъна - накълцайте на ситно. Запържете лука и чесъна в мазнината, докато поомекнат. След това добавете при тях месото и задушете и него, докато стане златисто. Залейте с виното и изчакайте да се изпари, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, залейте с вода, така че да покрие месото, похлупете съда и намалете огъня, така че ястието да къкри на бавен огън. Необходим е около час. Кестените цепнете по дължина, след което ги сложете в голяма тава, така че да не се застъпват, и ги изпечете на 180 градуса за 15-тина минути. Готовите кестени обелете от кората. Доматите също обелете и направете на пюре (може да използвате и готово доматено пюре). Прибавете доматите към полуготовото ястие и го оставете да ври още около 20 минути, след което сипете вътре и кестените. Разбъркайте добре, похлупете отново и доварете до готовност - още около 15 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft