1,5 кг. свинско месо (може да използвате и пилешко, телешко)
1 кг. кестени
3 глави лук
3 скилидки чесън
3 домата
100 мл. сухо червено вино
сол и черен пипер
олио
Измийте добре месото и го нарежете на хапки. Лука нарежете на кубчета, а чесъна - накълцайте на ситно. Запържете лука и чесъна в мазнината, докато поомекнат. След това добавете при тях месото и задушете и него, докато стане златисто. Залейте с виното и изчакайте да се изпари, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, залейте с вода, така че да покрие месото, похлупете съда и намалете огъня, така че ястието да къкри на бавен огън. Необходим е около час. Кестените цепнете по дължина, след което ги сложете в голяма тава, така че да не се застъпват, и ги изпечете на 180 градуса за 15-тина минути. Готовите кестени обелете от кората. Доматите също обелете и направете на пюре (може да използвате и готово доматено пюре). Прибавете доматите към полуготовото ястие и го оставете да ври още около 20 минути, след което сипете вътре и кестените. Разбъркайте добре, похлупете отново и доварете до готовност - още около 15 минути.