Яхния с кускус, праз и маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Яхния с кускус, праз и маслини
Яхния с кускус, праз и маслини
admin
Добавена от: admin
10319
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 стръка праз
350 г кус-кус
100 г маслини
1 кубче заленчуков бульон
3-4 с.л. бяло вино
2 щипки мащерка
1/4 ч.л. куркума
300 г царевица
магданоз - за поръсване

Празът се нарязва на ситно и се задушава в нагорещено олио под капак, докато омекне, след което се подправя с мащерката, стрива се бульонът и се добавят царевицата и виното. Кус-кусът се сварява, като във водата му се добавя малко куркума (може и да пропуснете, ако не обичате тази подправка). Изцежда се, слага се в подходяща купа, прибавят се зеленчуците и се разбърква добре. Украсява се с маслините и нарязан магданоз и се сервира топъл.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft