Яхния с ориз и свинско

вход през zajenata.bg
Яхния с ориз и свинско
admin
Добавена от: admin
68058
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 700 гр. свинско месо, може и ребра около 1 кг.
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
1 чушка
1 ч.ч. настъргани домати (или от консерва)
1 ч.ч. червено вино
4 с.л. брашно
4-5 листа дафинов лист
1 с.л. червен пипер
сол, чубрица, черен пипер, бахар на вкус
магданоз

Месото се изпържва в предварително загрята мазнина. Прибавят се нарязаните лук, морков и чушка и всичко се задушава. Слага се червеният пипер и дафиновият лист и се залива с виното. Когато виното се поизпари, се долива вода. Месото се сварява почти до готовност. Оризът се измива и се добавя към ястието заедно с подправките. Разбърква се и се оставя на тих огън. Когато вече и оризът и месото са сварени, се прибавят доматите. Ври още 7-8 минути. Брашното се прави на кашичка с вода и се изсипва в ястието. Оставя се да заври отново и се отмества. Поръсва се с пресен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft