„Мамо, направи от онези картофки“: Тайната за божествено хрупкави пържени картофи е в прясното мляко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
„Мамо, направи от онези картофки“: Тайната за божествено хрупкави пържени картофи е в прясното мляко!
„Мамо, направи от онези картофки“: Тайната за божествено хрупкави пържени картофи е в прясното...
91313
„Мамо, направи от онези картофки“: Тайната за божествено хрупкави пържени картофи е в прясното мляко!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Децата ми обожават, когато им приготвям пържени картофи , защото стават по-вкусни и хрупкави дори от тези в ресторантите за бързо хранене! Видях рецептата някъде в Интернет и веднага я опитах. Малкият трик, който ги прави толкова неустоимо хрупкави и вкусни, е в прясното мляко - вместо да пържа картофите веднага след нарязването, първо ги накисвам в прясно мляко !

прясно мляко в картофи

Знаете колко са капризни децата, а моите твърдят, че така приготвени пържените картофки са същите като от Макдоналдс. Ако и вашите деца обичат да похапват хрупкави картофки, съветвам ви да ги направите, много ще им харесат.

Пържени картофи в прясно мляко

Продукти: 

1 л прясно мляко

200 г лед

1 кг картофи

60 г нишесте

1,5 л вода

подправки

Ако приготвяте по-малко картофи, например 500 г, добавете 500 мл мляко (пропорция 1:1).

Приготвяне:

Поставете 200 г лед в дълбока купа, след което налейте отгоре 1 литър мляко. Отстрани пригответе картофите. Картофите трябва да се измият добре под течаща вода, след което да се обелят (освен ако нямате млади картофи, те не е задължително да се белят). Картофите за пържене се нарязват на лентички.

картофи за пържене

нарязани картофи

В тенджера, в която сте сложили 1,5 литра вода, слагате картофите и ги варите, докато водата заври. Докато са горещи, така приготвените картофи се пускат в студеното мляко и се оставят да престоят няколко минути.

варени картофи

картофи в прясно мляко

След това се прецеждат от млякото и им се добавят 60 г нишесте, след което се пържат по класическия начин в олио на тиган. Ако искате по-здравословен вариант, можете да изпечете картофите във фурната, предварително овкусени, като в този случай се нареждат в тава един до друг, за да не се застъпват. Пекат се докато станат хрупкави - около 40 минути в зависимост от фурната на 200 градуса. 

хрупкави пържени картофи

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft