„Снежанка“ и „Руска“ вече не са модерни: Сега всички гости се молят отново да приготвя салата „Олимп“ с шунка или пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
„Снежанка“ и „Руска“ вече не са модерни: Сега всички гости се молят отново да приготвя салата „Олимп“ с шунка или пиле
„Снежанка“ и „Руска“ вече не са модерни: Сега всички гости се молят отново да приготвя салата...
1871
„Снежанка“ и „Руска“ вече не са модерни: Сега всички гости се молят отново да приготвя салата „Олимп“ с шунка или пиле
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви е писнало от снежанка или руска салата и наистина искате да изненадате гостите си с нещо ново - не забравяйте да опитате тази прекрасна салата.

Съставки:

  • Варени картофи - 2-3 средни
  • Шунка (или пушено пиле) - 300 гр.
  • Червен лук (или обикновен) - 1 средно голяма глава лук.
  • Сладки и кисели ябълки - 2 средни.
  • Варени яйца - 2-3 броя (в зависимост от размера).
  • Орехи - 50гр.
  • Майонеза - на вкус.
  • Сол и смлян черен пипер - на вкус.
  • Листа за украса (например киселец или зеленина) - по желание.

Начин на приготвяне:

Първо, пригответе всички съставки за салата. Сварените картофи се настъргват на едро ренде.

Разстиламе в широка чиния или във форма с ринг за събиране на блатове (22 см). Посолете леко картофите, добавете малко смлян черен пипер и направете тънка мрежа от майонеза. Разпределете на равномерен слой.

Следващият слой е шунката, нарязана на тънки ивици. Можете да замените шунката с пушено пиле за разнообразие на вкуса. Шунката също разпределяме равномерно, добавяме малко майонеза през цедка.

Третият слой е ситно нарязан червен лук. Не е необходимо да се маринова, защото придава лека пикантност на салатата. Ако лукът е твърде остър, можете да го попарите с вряща вода.

След това поставете слой ябълки. За целта почистваме ябълките от кожата и семената, нарязваме ги на тънки ивици. Ако ябълките са много твърди, по-добре ги настържете на едро ренде. Ябълките трябва да са сочни, сладки и кисели, за да придадат свежест на салатата. Отгоре също нанасяме малко майонеза.

Готвачите разказаха как да приготвят вкусна салата с шунка

Предпоследният слой е сварени яйца, настъргани. Разстелете яйцата на равен слой, добавете малко сол, черен пипер и майонеза.

Покрийте готовата салата със стреч фолио и я оставете в хладилника да кисне няколко часа, а може и цяла нощ. Преди сервиране отстранете фолиото и оформете. Последният щрих са нарязаните с нож орехи, които поръсваме върху салатата. Ядките се добавят непосредствено преди сервиране, за да останат хрупкави.

За украса можете да използвате зеленина, например листа от киселец, разположени под формата на венец. Салатата изглежда празнично и ефектно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft