Искате рецепта, на която цялото семейство да се радва? Тази със сигурност ще допадне на всички, защото вкусът й е изключителен. Гнезда от мляно месо със сирене и пъдпъдъчи яйца - звучи като ястие, което е много сложно, но всъщност не е така както изглежда
Пилешкото месо може да се замени с свинка и телешка кайма, въпрос на личен вкус. Пъдпъдъчите яйца са за запълване на гнездата и могат да се заменят с кокоши.
Необходими Съставки
Пилешко месо 1 кг
лук 2 бр.
яйце 1 бр.
галета 100 g
Подправка за пиле на вкус
Хмел 1 щипка
Чесън Прах 0,5 ч.л.
Твърдо сирене 50 грама
Яйца от пъдпъдък 18 бр.(може и обикновени яйца м размер)
сол на вкус
Как да си го приготвите:
1.Нарежете лука възможно найдребно, в дълбока купа, разбъркайте с пилешко месо (кайма), галета, всички подправки и солта. Добавете яйце, разбъркайте добре и оставете в хладилник за 30 минути.
2.Приготвената маса се разделя на 6 равни части, от които правите големи плътни топки и ги поставяте в тавичка. Не забравяйте на дъното да поставите фолио! Топките, леко сплескайте с ръка, след това с лъжица или чаша направете дупка в центъра на всяка. Сложете за 15 минути при 180 градуса.
3.Гнездата се изваждат от фурната, напълва с настърганото сирене, кашкавал и ако решите може да добавите някоя маслинка или кисела кратсавичка. Отгоре леко разбийте 3 пъдпъдъчи яйца или 2 нормлани по- малки на големина. Опитайте се да не повредите жълтъка. Върнете ястието във фурната за още 15-20 минути.