Предлагаме ви рецептата за панакота с мед . Прави се лесно, а става вкусотия и половина.
Трябват ни една лъжица сладкарска сметана, 250 грама прясно мляко, шест лъжици мед, една шушулка ванилия, една опаковка желатин.
Първо трябва да си кипнем прясното мляко заедно с меда. След това го сваляме от котлона и прибавяме вътре накиснатия желатин като не спираме да бъркаме постоянно.
Сметаната я кипваме за няколко минути и прибавяме към нея ванилията. След малко ги сваляме от котлона и изсипваме в млякото, но бавно и при непрекъснато бъркане.
Накрая разсипваме сместа в подходящи купички и я оставяме да се желира в хладилника за около три-четири часа. Не бързайте да ги вадите по-рано, защото няма да са напълно готови и няма да усетите цялата вкусотия на панакотата.
Когато сервирате крема трябва да го обърнете, а може и да го гарнирате по желание. Цялата тази работа отнема нищо и никаквите 30-35 минутки, заедно с приготвянето на продуктите от самото начало.
Панакота с мед става фантастичен десерт, който спокойно бихте могли да поднесете на гостите си при подходящ повод. Ще останат възхитени, защото е едновременно вкусно, леко и свежо за хапване.
Пожелаваме Ви да си го направите и изядете с огромен апетит и да Ви е много вкусно на всички!