1 кг ябълки и 1 кг захар - само толкова за най-вкусното Кехлибарено ябълково сладко! Ето колко е лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 кг ябълки и 1 кг захар - само толкова за най-вкусното Кехлибарено ябълково сладко! Ето колко е лесно:
1 кг ябълки и 1 кг захар - само толкова за най-вкусното Кехлибарено ябълково сладко! Ето колко е...
30060
1 кг ябълки и 1 кг захар - само толкова за най-вкусното Кехлибарено ябълково сладко! Ето колко е лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за това кехлибарено ябълково сладко е много проста, но вкусът му надхвърля всички очаквания. За да го приготвите, ви трябват най-простите продукти, така че най-вкусното ябълково сладко е по силите на всеки.

Зимата е далеч, но е чудесно време да направите първи опит! Ето рецептата за невероятното кехлибарено сладко от ябълки :

Кехлибарено ябълково сладко

Продукти:

1 кг ябълки

1 кг захар

кехлибарено сладко

Приготвяне:

Първо измийте ябълките и изрежете сърцевината, обелете ги (по желание). След това нарежете  на филийки с дебелина 5-10 милиметра.

Претеглете вече нарязаните на филийки ябълки и измерете 1 кг филийки и 1 кг захар.

Наредете на слоеве в тенджера. Поръсете слоевете със захар. Оставете ябълките в тенджерата за около 12 часа.

След 12 часа наклонете съда и вижте дали се появява сок. В случая, когато няма достатъчно сок, може да добавите чаша вода, но ако, напротив, ябълките плават във вкусен сок, тогава можете да направите сладкото и без излишна течност.

Сложете съда с ябълките и захарта на слаб огън, оставете да заври и варете 5-10 минути, след което изключете котлона.

Ябълките ще са повече от сиропа и няма да са покрити напълно в него, така че по време на варенето ги потапяйте с лъжица, но без да бъркате!

Оставете отново да преседят така за 6-8 часа. След това отново сложете сладкото на котлона, кипете на слаб огън за 5-10 минути и изключете.

Резените ябълка, плаващи отгоре, се потапят с лъжица, а накрая на варенето сладкото се разбърква внимателно веднъж. 

Оставете отново за 12 часа.

След това варете трети път, докато се сгъсти (около 10-15 минути), т.е. докато капка от сиропа върху порцеланова чинийка престане да се разлива.

Стерилизирайте подходящи буркани, налейте вътре горещото сладко и хубаво затегнете капаците.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft