1 съставка в кюфтета и вкуса им става уникален, кой да предполага, че там се криела тайната
20 Декември 2017
58106
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими Съставки
телешка кайма - 250 г
свинска кайма - 250 г
яйца - 1 бр.
лук - 1 глава малка
пълнозърнест хляб - 2 филии
кисело мляко - 3 с.л.
люти чушки - 1 бр. малка
сода - 1/2 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
кимион - 1/2 ч.л.
риган - 1/2 ч.л.
магданоз - 3 - 4 стръка
брашно - за овалване
олио - за пържене
Начин на приготвяне
Нарежете лука, лютата чушка и магданоза на дребно.
Накиснете хляба във вода, а содата сложете в киселото мляко да шупне.
Сложете каймата в купа и към нея прибавете лука, чушката, магданоза, яйцето и киселото мляко със содата. Добавете и хляба, като го изстискате с ръце от водата.
Прибавете останалите подправки - черен пипер, кимион и риган. Омесете хубаво всички съставки до получаване на еднородна смес.
Оставете я да престои около един час, след което от нея оформете с мокри ръце кюфтета.
Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио от двете страни. Сервирайте ги по желание с прясна салата. Кюфтетата стават много пухкави и апетитни.
Сложете каймата в купа и към нея прибавете лука, чушката, магданоза, яйцето и киселото мляко със содата. Добавете и хляба, като го изстискате с ръце от водата.
Прибавете останалите подправки - черен пипер, кимион и риган. Омесете хубаво всички съставки до получаване на еднородна смес.
Оставете я да престои около един час, след което от нея оформете с мокри ръце кюфтета.
Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио от двете страни. Сервирайте ги по желание с прясна салата. Кюфтетата стават много пухкави и апетитни.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари