ЗДравословна и диетична пърленка от тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЗДравословна и диетична пърленка от тиквички
ЗДравословна и диетична пърленка от тиквички
29064
ЗДравословна и диетична пърленка от тиквички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото е пълно с изобилие от тиквички и сигнал, че е време да приготвите вкусни сезонни ястия. Тиквичка с кашкавал неизменно радва както домакинствата, така и гостите. Включително и тези, които всъщност не обичат зеленчуците от семейство на тиквичките. Между другото, аз също съм един от тях.

Въпреки това веднага се влюбих в тази рецепта. Сочно и вкусно предястие от тиквички и кашкавал, много лесно за приготвяне и наподобавящо вкуса на пица. Освен това тиквичките са с ниско съдържание на калории и се усвояват добре, което е добра новина. Ето защо, ако следвате фигурата си и предпочитате диетични ястия , това определено ще ви спечели. Ако не можете да си представите лятното си меню без тиквички, разнообразете дневната си маса с това мезе.

Съставки

Тиквички 1бр

кашкавал 150 гр

Яйце 1 бр

Оризово брашно 1 супена лъжица или нормално

Сол на вкус

Черен пипер (смлян)на вкус

подправки по ваш вкус

 

Подготовка

Измийте тиквичките, обелете и настържете на едро в купа. Посолете леко и оставете при стайна температура за 15 минути. През това време той ще има време да се отдели излишната влага. 


Настържете едро кашкавала


Изцедете настърганите тиквички от сока и ги прехвърлете в купа. Добавете яйце, оризово брашно, половината кашкавал и подправките и разбъркайте. 


Загрейте фурната до 230 градуса и застелете тавичката с хартия за печене.


Поставете масата от тиквичките и кашкавала върху лист за печене на тънък, равномерен слой. Печете 15 минути


Извадете листа за печене от фурната. Изрежете друго парче хартия за печене, за да пасне на правоъгълника с тиквичките. Поставете го върху нов лист и го поставете обратно 

Поръсете останалият кашкавал и поставете във фурната за още 10 минути, като намалите температурата до 200 градуса.

Предястие от тиквички и кашкавал е готово! Остава само да го поръсите с пресни билки, нарежете на порции и сервирайте. Между другото, това предястие е добро както и горещо, така и охладено. Гответе с удоволствие и приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft