1 чаша газирана вода в тестото и мекиците се надуват пред очите ти! СУПЕР рецепта за супер мекици!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 чаша газирана вода в тестото и мекиците се надуват пред очите ти! СУПЕР рецепта за супер мекици!
1 чаша газирана вода в тестото и мекиците се надуват пред очите ти! СУПЕР рецепта за супер мекици!
12686
1 чаша газирана вода в тестото и мекиците се надуват пред очите ти! СУПЕР рецепта за супер мекици!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-лесното тесто за домашни мекции . Излизат много на брой и са толкова вкусни, че се изяждат веднага. Те са чудесни за пости и се приготвят само от няколко съставки.

Ако имате газирана вода и брашно, тогава "захващайте се за работа" и пригответе тези супер мекици . Това е страхотна идея за закуска, а се приготвят за 20 минути.

Супер мекици с газирана вода

Продукти:

200 мл газирана вода

1 чаена лъжичка сол

1 супена лъжица олио

360 г брашно

олио за пържене

мекици с газирана вода

Приготвяне: 

Сложете газираната вода в купа, след това добавете солта и олиото и разбъркайте. След това постепенно добавете брашното. Използвах 3 чаши брашно, но след изчисление в грамове се оказва 350 гр.

Важно е брашното да се добавя постепенно, тъй като така най-добре ще подготвите тестото според нуждите. Накрая е необходимо да се комбинират всички съставки и да се омеси гладко тесто, което не се разпада и не лепне.

Ако е необходимо, добавете още малко брашно.

тесто мекици

Добре оформеното тесто трябва да престои в хладилник за 20 минути, но ако оформяте тестото сутрин и бързате, тогава вместо да чакате 20 минути, продължете да месите тестото още 5 минути.

Ако имате време, сложете тестото в купа и сложете прозрачно фолио върху повърхността и приберете купата в хладилника. Междувременно изпийте чаша кафе или чай, както направихме аз и съпругът ми.

След изтичане на времето отстранете фолиото и прехвърлете тестото върху набрашнена и равна повърхност и го омесете още малко. След това с нож разделете тестото на 8 равни части.

топки тесто

Оформете всяко парче тесто като топка и поръсете с малко брашно.

Всяко топче се разточва върху набрашнена повърхност, докато се получи кръгла кора с дебелина приблизително 2-3 мм. Повторете същата процедура с останалото тесто. В предварително загрят тиган с олио се пържат една по една до зачервяване.

мекици в тигана

При пържене на тестото някои части от него ще набъбнат, но всъщност това е сладката част при ядене. Тестото е много меко и сочно, а в някои части е хрупкаво. Пържете за около 2 минути от всяка страна, но може и по-малко.

Ако искате мекичките да са по-хрупкави, запържете ги по-дълго. Подредете ги върху домакинска хартия, за да попие олиото в хартията и да не се омазняват мекиците.

мекици на мехури

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft