Бърза и лесна, но много вкусна и сочна торта ви предлагаме да направите днес. Най-хубавото е, че дори няма да ви се налага да включвате фурната - вместо това ще ви трябва най-обикновен тиган! Ако още не сте опитвали тази невероятна крем-торта на тиган , ето точната рецепта:
Фантастична крем-торта на тиган
Продукти:
За блатовете:
заквасена сметана, 200 г
брашно, 300 г
захар, 150 г
бакпулвер, 1 пак.
За крема:
гъста сметана, 300 мл
масло, 200 г
захар, 150 гр.
Приготвяне:
Смесете заквасената сметана, захарта, пресятото брашно и бакпулвера на хомогенна маса. Тестото трябва да е нелепкаво, меко и еластично.
Поръсете работната повърхност с брашно, прехвърлете там тестото, навийте на "саламче" и го разделете на 8 равни части.
Оформете всяка част на топка и покрийте с фолио, оставете за 15 минути.
Разточете топките тесто на кръгове с диаметъра на вашия тиган.
Загрейте сух тиган и изпечете корите за тортата до златисто-кафяво от двете страни. Оставете да се охладят.
Разбъркайте охладената сметана със захарта (по-добре е да вземете пудра захар, тогава сметаната ще бъде по-плътна и по-въздушна).
Размекнатото предварително масло разбийте и постепенно го добавете към сметаната, като бъркате до гладка смес.
Оформете тортата, като редувате кори и крем.
Последния блат натрошете с блендер и с него поръсете тортата отгоре и отстрани.
Приберете я хладилника за няколко часа.
Можете също така да гарнирате с разтопен шоколад и сметана, пресни плодове или парчета плодове.