Пека корите в тиганчето и после мажа с пухкав крем - става като от сладкарницата! Който клати невярващо глава, да опита:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пека корите в тиганчето и после мажа с пухкав крем - става като от сладкарницата! Който клати невярващо глава, да опита:
Пека корите в тиганчето и после мажа с пухкав крем - става като от сладкарницата! Който клати...
5847
Пека корите в тиганчето и после мажа с пухкав крем - става като от сладкарницата! Който клати невярващо глава, да опита:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърза и лесна, но много вкусна и сочна торта ви предлагаме да направите днес. Най-хубавото е, че дори няма да ви се налага да включвате фурната - вместо това ще ви трябва най-обикновен тиган! Ако още не сте опитвали тази невероятна крем-торта на тиган , ето точната рецепта:

Фантастична крем-торта на тиган

Продукти:

За блатовете:

заквасена сметана, 200 г

брашно, 300 г

захар, 150 г

бакпулвер, 1 пак.

За крема:

гъста сметана, 300 мл

масло, 200 г

захар, 150 гр.

Приготвяне:

Смесете заквасената сметана, захарта, пресятото брашно и бакпулвера на хомогенна маса. Тестото трябва да е нелепкаво, меко и еластично.

Поръсете работната повърхност с брашно, прехвърлете там тестото, навийте на "саламче" и го разделете на 8 равни части.

Оформете всяка част на топка и покрийте с фолио, оставете за 15 минути.

Разточете топките тесто на кръгове с диаметъра на вашия тиган.

Загрейте сух тиган и изпечете корите за тортата до златисто-кафяво от двете страни. Оставете да се охладят.

Разбъркайте охладената сметана със захарта (по-добре е да вземете пудра захар, тогава сметаната ще бъде по-плътна и по-въздушна).

Размекнатото предварително масло разбийте и постепенно го добавете към сметаната, като бъркате до гладка смес.

Оформете тортата, като редувате кори и крем.

Последния блат натрошете с блендер и с него поръсете тортата отгоре и отстрани.

Приберете я хладилника за няколко часа.

Можете също така да гарнирате с разтопен шоколад и сметана, пресни плодове или парчета плодове.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft