Посветен на всички любители на сладките домашни сладкиши : семпла ягодова пита за чай или кафе пасва идеално на всеки вкус. Такъв деликатес с омайващ аромат, по-добър от всякакви думи, обявява пристигането на дългоочакваното лято.
Щом има намек за сезонни плодове, ръцете ви се протягат, за да изпекат нещо вкусно. Особено когато става дума за ягоди. Как можете да устоите на това сочно зрънце, примамливо с приятната си кисела сладост? Освен това, освен вкуса си, има и ползи за здравето ! Днес искам да споделя с вас една от любимите ми рецепти, която баба ми готвеше. Всичко тук е точно така, както ми харесва: малко тесто, много сочни плодове . И се подготвя за нула време
Съставки
Яйце 3 бр.
Сол 1 щипка
Ягода 200 гр
Захар 220 гр
Кисело мляко 250 мл
сода 1 ч.л.
Пшенично брашно 400 гр
Бакпулвер 1 ч.л.
Подготовка
Измийте ягодите, отстранете дръжката и нарежете плодовете наполовина.
Разбийте яйцата в купа, смесете със сол и разбийте до пухкавост, около 2 минути. След това добавете захар и и разбийте отново, докато стане пухкава сместа.
След това изсипете киселото мляко и отново разбъркайте с миксер. Добавете бакпулвера, след това добавете цялото брашно наведнъж и разбъркайте.
Намажете форма за печене с масло и поръсете с брашно. Изсипете тестото във форма. Подредете плодовете на случаен принцип отгоре.
Изпратете ягодовия пай в предварително загрятата фурна и пийте на 180 градуса за около 40 минути.
Поглезете себе си и близките си с тези пресни ягодоплодни изделия. Този прост ягодов пай е идеалният летен десерт за всеки.