Защо е толкова полезно да ядем чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Защо е толкова полезно да ядем чушки
27843
Снимков материал: pixabay.com
Защо е толкова полезно да ядем чушки

Всеки човек е изправен пред трудни гастрономически предизвикателства в живота. В крайна сметка не е лесно да се поддържа вечният баланс между вкусно и здравословно. Следователно трябва да разберете свойствата на много често срещани продукти. Например ползите и вредите от черния пипер все още са предмет на спор. Така че нека го разберем!

 

Този обичан продукт може да бъде голяма изненада. Например, в готвенето се счита за зеленчук. Въпреки това, в ботанически смисъл, чушките са плодове

Ползите и вредите от чушката

Толкова познат и толкова скъп не само на сърцата ни, но и на портфейла ни, чушката остава незаменим продукт за повечето домакини. Ние ги пълним, добавяме към салати, печем на скара. Те уверено влезат в много кухни по света. Но малцина знаят за различните му свойства. Нека започнем с полезните свойства.

 

Ниско съдържание на калории.

Пиперът е почти изцяло вода. Ако отслабвате, това е чудесен избор. Но най -важното е да не прекалявате.

Богат на витамин С

Един от най -важните витамини в човешкото тяло. И продуктът, роден в нашите географски ширини, ще бъде усвоен по -добре от портокал. И имате нужда от чушка на ден, за да попълните нормата на витамин С, само 40 грама. Вашият имунитет определено ще ви благодари.

Калий и желязо

Жълтият пипер съдържа много калий и желязо, така че е много полезен за сърцето и кръвоносната система.

Количество каротин

Ако зрението ви започна бавно да намалява, значи може би ви липсва чушката в живота ви.

Богат на витамин В

Черният пипер е естествен антидепресант . Подобно на шоколада, той ще подобри настроението ви, но няма да се налага да разширявате любимите си панталони след него.

 

Силен алерген

Много хора имат ужасна алергия към този на пръв поглед безобиден продукт, така че бъдете внимателни. Децата са най -податливи на това! Алергичната реакция обикновено се появява през първите няколко минути след консумацията. Много по -рядко - след час -два.


Вреден за стомаха

Спокойствието може да причини киселини и стомашни проблеми. Но има изход. Варените чушки, преработени с топлина, се понасят много по -лесно от човешкото тяло. Можете да ядете много от тях сурови на ден, 3-4 броя. Но непреработените чушки могат да бъдат много дразнещи за стомашно -чревния тракт.

Между другото, много витамини, съдържащи се в чушките, са мастноразтворими. Ако искате да извлечете максимума от храната си, не забравяйте за това. И, разбира се, не забравяйте за нормата на чушка на ден: само един брой! Това ще бъде достатъчно, за да подобрите здравето си без рискове.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft