1 яйце, ябълка, мляко и брашно: торта-пай на тиган за 15 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 яйце, ябълка, мляко и брашно: торта-пай на тиган за 15 минути
1 яйце, ябълка, мляко и брашно: торта-пай на тиган за 15 минути
829
1 яйце, ябълка, мляко и брашно: торта-пай на тиган за 15 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

то една рецепта за лесна и впечатляваща торта на тиган, идеална за изненадващо чаено парти. Приготвя се лесно и не изисква много съставки.

За приготвянето ще ви трябват следните съставки:

  • яйце, 1 бр.;
  • ябълка, 1 бр.;
  • брашно, 150 г;
  • мляко, 140 г;
  • растително масло, 60 мл;
  • бакпулвер, 8 г;
  • ванилин на вкус;
  • ябълков оцет, 1 ч.л.;
  • захар, 3 с.л

Приготовяне:

Първо вземете една ябълка, обелете я и я нарежете на кръгчета с дебелина около 5-7 мм, отстранете сърцевината.

След това натрийте тигана с масло и поръсете малко захар, наредете нарязаните ябълки.

За тестото смесете яйцето със захарта и ванилията, добавете малко сол.

Разбийте до светло с миксер, добавете олиото и разбъркайте.

След това добавете млякото и разбъркайте добре.

Пресейте брашното и добавете към сместа, разбъркайте до гладкост. Добавете бакпулвера и малко оцет, разбъркайте отново.

 

Тестото трябва да е подобно на консистенцията на тестото за палачинки.

Изсипете тестото в ябълките в тигана.

Поставете тигана на слаб огън и запържете до златисто кафяво, около 10-20 минути.

Обърнете пая от другата страна и печете още 5 минути.

Готовият пай се поставя в чиния, оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар или смес от пудра и канела.

За повече вкус можете да добавите отгоре мед или бита сметана или заквасена сметана с пудра захар.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft