1 яйце, 1 лъжица мляко и 2 брашно и не можеш да се махнеш от котлона, защото всички искат и още и още

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 яйце, 1 лъжица мляко и 2 брашно и не можеш да се махнеш от котлона, защото всички искат и още и още
1 яйце, 1 лъжица мляко и 2 брашно и не можеш да се махнеш от котлона, защото всички искат и още и...
69906
1 яйце, 1 лъжица мляко и 2 брашно и не можеш да се махнеш от котлона, защото всички искат и още и още
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Колко вече е казано за палачинките ! Вероятно почти всяка домакиня или се е опитала да ги приготви, или е запазила рецептата „за по-късно”. Яйчните палачинки , за които ще говорим днес, приличат повече на американски или на бухтичките от едно време, които бабите ни правиха. 

Тайната на великолепните палачинки се състои, разбира се, в специална технология за готвене. Всъщност това са любимите ни палачинки , но по нов начин приготвени. Не забравяйте да запазите тази рецепта, макар и само защото се нуждае от минимум продукти. Ето защо, ако имате само 1 яйце, а брашното, захарта и млякото са „на дъното“, не се отчайвайте! Все едно, можете да зарадвате близките с хубава почерпка.

Съставки

яйце 1

Пшенично брашно 2 с.л.

Мляко 1 супена лъжица

Слънчогледово олио 5 мл

Екстракт от ванилия 1 мл

захар 1,5 с.л.

 

Приготвяне:

Отделете белтъка от жълтъка. Добавете брашното, млякото, растителното масло и ваниловият екстракт към жълтъка, разбъркайте добре


Разбийте белтъците, добавете захарта и продължете да разбивате


Внимателно, на малки порции, смесете белтъка в жълтъка. Консистенцията на крема трябва да се запази


Поставете малък огън и загрейте растително масло в него. Внимателно поставете топките с крем. Добавете 2 ч.л. вода в тигана и покрийте. 


Пържете по 3-4 минути от всяка страна, като добавите малко повече вода. 

Сервирайте бухтичките с каквото сърце ви дава: конфитюр, сладко, плодове, кондензирано мляко, шоколадова паста, сироп. И колко красиво ще изглежда ястието, ако сложите малко парче масло върху всяка палачинка . 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft