Основните грешки в приготвянето, поради които не се получават питките със сирене , са лошата консистенция на тестото и грешната температура на готвене. Следвайки всички инструкции, ще получите ароматни и нежни сиренки. И ако отделите още няколко минути и украсите готовото ястие с пудра захар и пресни плодове, ще получим резултата точно като в ресторант.
Съставки
400 г извара или сирене
4 ч.л. захар
1 яйце
6 супени лъжици брашно
1 супена лъжица масло
горски плодове на вкус
пудра захар на вкус
Приготвяне:
За готвене е по-добре да вземете тиган с незалепващо покритие. Загрейте го на минимален огън. Този момент е много важен.
В голяма купа смесете изварата и захарта, добавете яйцето и брашното. Смесете добре всички съставки. Пресяването на брашното не е необходимо.
Намажете предварително загрятият тиган с тънък слой масло. Правилната температура е зададена, ако маслото се разтопи, но не съска.
С вилица вземете малко парче меко тесто, разточете го на топка и леко натиснете надолу.
Сложете сиренките на малки партиди в тигана да ги изпържите. Гответе ги по този начин за няколко минути, докато покафенеят. От време на време можете да ги набодете с вилица, за да видите дали са се изпържили. Обърнете ги от другата страна до готовност
Украсете готовия десерт с шепа плодове по ваш вкус и леко поръсете с пудра захар. Ароматните и нежни сиренки са готови!
Готвенето на такава вкусна закуска ще ви отнеме не повече от половин час. Следвайки тези прости правила, можете да приготвяте перфектните сиренки и за обяд, че и дори и за вечеря