Днес на гости в кухнята ни е тази уникална рецепта за бисквитен сладкиш без печене , който се приготвя за отрицателно време, а вкусът му остава дълго, след като сте изяли и последната трошичка! Това бисквитено руло с банани и крема сирене е нежно и богато на вкус, а рецептата е повече от лесна. Ето как се прави прочутият бисквитен купол с крема сирене и банани :
Бисквитен купол с крема сирене и банани:
Продукти:
9 бр.големи меки бисквити (от рода на бисквити "Закуска")
250 гр.крема сирене
1-2 банана
4-5 с.л.пудра захар
1 малък пакет меко масло
1 пак.ванилена захар
За глазурата:
3 с.л.пудра захар
1 с.л.какао
50 гр.разтопено масло
2 с.л.прясно мляко
кокосови стърготини за украса
Приготвяне:
В купа смесете крема сиренето, мекото масло, пудрата захар и ванилията, след което с вилица хубаво разбъркайте (намачкайте) до гладък крем.
Върху работния плот сложете лист прозрачно фолио.
Топете една по една бисквитите в мляко и ги подреждайте върху фолиото на 3 реда по 3 бисквити (ако използвате бисквити с по-малък размер, просто увеличете количеството им).
Отгоре изсипете приготвения крем и заравнете хубаво с шпатула.
Сега внимателно повдигнете краищата на двата крайни реда бисквити към средата, като си помагате с фолиото, и притиснете, така че да се получи нещо като пирамида (или триъгълник, гледано отпред). С ръце хубаво оформете пирамидата (къщичката), след което увийте във фолиото и приберете в хладилник за няколко часа, докато стегне кремът, а бисквитите омекнат.
Междувременно пригответе глазурата, като смесите посочените продукти и загреете леко сместа, за да се разтопи хубаво захарта. Щом глазурата се охлади, а рулото стегне, извадете го от хладилника и залейте с какаовата заливка.
Отгоре поръсете обилно с кокосови стърготини и поднесете тази бисквитена фантазия!
Идея: по желание може да добавите в крема разтопен шоколад или какао, за да направите шоколадов вариант на сладкиша, а може и да използвате бисквити с различен цвят, за още по-ефектна визия.