1 буркан, 1 пиле и малко картофки и вечерята става божествена

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 буркан, 1 пиле и малко картофки и вечерята става божествена
1 буркан, 1 пиле и малко картофки и вечерята става божествена
174237
1 буркан, 1 пиле и малко картофки и вечерята става божествена
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съпругът ми и аз сме имали няколко почивки в Турция. Имаме и любим хотел. Там винаги всичко е чисто и храната е вкусна. Разбира се, запознах се с местен готвач и постоянно  тайни от него. Така че това пиле на буркан влезе в моята готварска книга направо от турската кухня. Готвачите там често използват този трик.

 

Методът впечатлява със своята простота. Удобно е и гарнитурата да се пече с пилето . Пилето трябва да бъде предварително мариновано (за предпочитане да се посоли в деня преди готвене), след което да се сложи върху буркан със зеленчуци и да се изпрати във фурната. Искате ли да видите какво се случва? Тогава гответе с мен.

Съставки

пиле 1 бр.

Масло 40 гр

Мащерка 0,5 ч.ч

Черен пипер (смлян) 0,75 ч.ч

Чесън 6 скилидки

Картофи 2 бр.

Лук 1бр

Доматена паста 0,5 супени лъжици

Вода 160 мл

Зехтин 50 мл

Червен пипер 0,5 ч.ч

Сол на вкус

 

Подготовка

Обелете картофите и лука и ги нарежете на средни парчета. Отделете една скилидка чесън, а останалата част нарежете на филийки.


Смесете омекотеното масло с мащерката, 0,5 ч черен пипер и скилидка чесън, прекарани през пресата. Внимателно отстранете кожата от пилето и втрийте сместа под кожата. 


Поставете зеленчуците в буркан от половин литър. Добавете малко сол, черен пипер, зехтин и топла вода към доматеното пюре, разбъркайте и залейте със соса зеленчуците. Поставете пилето върху буркана. 


Разтрийте червения пипер върху пилето за хубава коричка. След това поставете две клечки за зъби близо до врата си и фиксирайте пергаментна хартия с тях. Печете пилето за 1 час 10 минути на 18о градуса

Пилето се оказва невероятно сочно. А зеленчуците като цяло са несравними. По време на печенето мазнината частично се влива в буркана, като напоява гарнитурата. Представете си тази прекрасна вечеря . Още по-добре, опитайте

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft