Домашен течен шоколад - може би сте опитвали някога да го приготвите, но сте установили, че не става толкова вкусен и кремообразен като купешкия? Е, днес имаме за вас нова, подобрена рецепта за течен шоколад, която няма да ви отнеме повече от 10-тина минути за приготвяне, а от количеството продукти ще получите близо 1 килограм фин, ароматен и много вкусен домашен течен шоколад . Ето какво ви трябва:
Снимка: YouTube
Домашен течен шоколад
Продукти:
- 150 мл вода
- 300 г захар
- 200 г шоколад за готвене
- 2 пак.ванилова захар
- 200 г масло
- 250 г мляко на прах
Приготвяне:
1.
Снимка: YouTube
2. След това добавете сухото мляко и разбийте с миксер. Изчакайте малко да се охлади, след което отново разбъркайте и така още няколко пъти, докато получите необходимата консистенция.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
3. Изсипете получения шоколадов крем в стъклен буркан и оставете да изстине напълно и да се стегне.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Хапвайте си го на филийка или като добавка към палачинки, мекици, а аз лично най го обичам с лъжицата от буркана!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!