Имаме специално за вас днес една страхотна идея какво да си сготвите довечера с минимално количество продукти и то само бюджетни.
Днес искаме да ви разкажем как се правят белоруски картофени кюфтета с кайма . Страхотна рецепта за домакини, на които им е писнало да белят и пържат картофи за своите ненаситни мъже.
Съставки
Картофи 1 кг
Телешка или свинска кайма 500 гр
Яйце 2 бр.
Лук 1 бр
Пшенично брашно 3 с.л.
Слънчогледово олио 3 с.л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Обелете и настържете картофите и лука на ситно ренде. Добавете 2 яйца и 3 супени лъжици брашно. Подправете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте добре.
Загрейте тиганът с растително масло. Пържете палачинките на умерен огън до златисто кафяво.
Междувременно поставете 1 с.л. кайма, а отгоре покрийте каймата с „кожено палто“ от картофеното тесто.
За да запазите кюфтета от кайма не много мазни, поставете ги върху чиния, застлана с хартиени кърпи. Сега можете да се насладите на обилно ястие
Беларуските картофени кюфтета с кайма отвътре са сочни, а отвън с румена коричка. Заквасена сметана с чеснов сос или просто заквасена сметана идеално ще допълнят това обилно ястие. Пригответе картофени кюфтета с кайма за вашия мъж, а той ще премести планини за вас. Приятен апетит.