Мекици - само при споменаването на тази чудна закуска, устата сякаш се пълнят със слюнка. Сигурно вече знаете не една, а няколко рецепти за мекици , но ние решихме да ви покажем тази - вкусът е като от едно време, стават пухкави, нежни на вкус, а не жилави.
Най-вкусните мекици
Продукти:
1 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 с.л.олио
1 с.л.сода бикарбонат
1/2 с.л.сол
1/2 чаша захар
брашно - 1 кг (приблизително)
Приготвяне:
От посочените продуктите замесете меко тесто. Не забравяйте да угасите содата в киселото мляко. Може да не се наложи да добавяте цялото брашно, може и да поеме още малко - преценете на око. Щом тестото престане да лепне по ръцете и се оформи на хубава, гладка топка, е готово.
Намажете го с олио и го оставете за половин час. След това късайте топки от него, леко ги разточете и ги пускайте в предварително загрят тиган с олио.
Щом се зачервят от едната страна, обърнете ги от другата.
Поднесете ги поръсени с пудра захар, мед или сладко по избор.