Търсите ли съвет за вкусен и непретенциозен обяд , с който да зарадвате семейството си през уикенда? Току-що го намерихте :) Предлагаме ви една необичайна рецепта с пилешко , която ще издигне обикновените пържоли до нови вкусови висини. Ето как да си приготвите най-вкусните пържолки :
Най-вкусните пържолки
Продукти:
600 г пилешки гърди
1 ч.л.
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 ч.л. червен смлян пипер
1 ч.л. подправки на вкус
1 глава лук
100 г домати
50 г магданоз
3 твърдо сварени яйца
150 г кашкавал
2 скилидки чесън
2 с.л. майонеза
1 с.л. растително масло
Приготвяне:
Измийте пилешките гърди, подсушете ги, нарежете ги на тънки филийки и леко начукайте.
Посолете, поръсете с черен и червен пипер, добавете подправки на вкус.
Оставете месото да почине в хладилника за 15 минути .
Нарежете лука на две и след това - на филийки, доматите - на малки парченца.
Настържете яйцата и кашкавала на едро ренде или ги нарежете на ситно.
Оставете част от кашкавала настрана за поръсване.
Към яйцата и останалия кашкавал добавете счукан чесън и разбъркайте.
Добавете сол и подправки, майонезата, лука и нарязаните домати.
Смесете всичко заедно.
Намажете тавата с тънък слой мазнина, поставете пилешките резени един до друг и върху тях нанесете приготвената смес.
Поръсете всичко с кашкавал и печете 20 минути във фурна, загрята на 200 градуса .